MINIDEIXALLERIES BLIPVERT: QUÈ DIUEN DE NOSALTRES A…?
Llegir opinions o valoracions sobre les nostres Minideixalleries ens fa sentir orgullosos i ens dona un plus d’energia per a seguir treballant amb il·lusió i amb rigor.
Vols saber què és el que més valoren els ajuntaments i els usuaris que ja ens coneixen?
Minideixalleria BLIPVERT a la Casa de la ciència de Sevilla.
Continguts de l'article
A Carballo (Galícia)
600 telèfons mòbils acaben cada any a les Minideixalleries instal·lades al nucli urbà.
El servei porta funcionant des de l’any 2016 amb bons resultats, ja que són molts els productes altament contaminants que gràcies a aquest sistema de recollida reben una gestió idònia.
Les quantitats de residus varien molt d’un any a un altre excepte en el cas dels telèfons mòbils, dels quals es recullen unes 600 unitats.
Però el residu més important que acaba a les Minideixalleries, encara que va en descens, segueixen sent les piles i bateries de telèfon mòbil, que l’any 2016 van aconseguir 400 quilos (20.000 unitats), el 2017 els 329 quilos (16.450 unitats) i el 2018, 265 quilos (13.250 unitats).
A Loeches (Comunitat de Madrid)
L’Ajuntament de Loeches ha instal·lat tres noves Minideixalleries amb els quals es pretén fomentar l’hàbit del reciclatge entre els veïns i realitzar una correcta gestió de certs tipus de residus amb alt potencial contaminant.
Malgrat que l’ésser humà és el responsable de produir una gran quantitat de residus, sembla que a vegades encara ens resistim a reciclar. Per això volem posar-ho fàcil er a tots els residents de Loeches. No oblidem que reciclar és una de les activitats més senzilles i gratificants que podem dur a terme, ja que és un acte de summa importància per a la societat, atès que contribueix a la correcta conservació ambiental limitant la contaminació.
Puja al carro del reciclatge amb nosaltres!
A Castelló (Comunitat Valenciana)
Els ciutadans de Castelló podran dipositar en aquestes Minideixalleries diversos tipus de residus, alguns especialment contaminants, com telèfons mòbils, piles o cartutxos d’impressora.
(…) els nous miniecoparcs que s’han instal·lat a diversos punts de la ciutat suposen un “nou pas pel que fa a la conscienciació ambiental”.
Amb un disseny que recorda a les marquesines, cada una d’aquestes petites Minideixalleries compta amb diferents espais en els quals dipositar diversos residus quotidians.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar el reciclatge d’aquests residus als ciutadans i facilitar la seva preparació en la correcta reparació de residus.
(L’Ajuntament) va convidar “a què els veïns i veïnes de Castelló vagin ús d’aquests punts ecològics, d’aquests miniecoparcs que ha disposat l’Ajuntament de Castelló, com a mostra de l’alt grau de conscienciació i respecte pel medi ambient dels nostres conciutadans i de la importància que té el reciclatge en el dia a dia de la ciutat”.
A Abanto Zierbana (País Basc)
Les noves Minideixalleries tenen un disseny atractiu que combina i no desentona amb la resta de mobiliari urbà.
A més, s’hi poden incorporar campanyes publicitàries a les seves dues cares.
“Es tracta d’apropar i facilitar als veïns/es l’entrega d’alguns residus que ja s’anaven gestionant per l’Ajuntament, com és el cas de les piles o el tòner. Per altra banda, es llença un nou servei com és la recollida de bombetes, CDs o aerosols de petita mesura”.
“No només parlem de reciclar sinó també de solidaritat perquè s’incorporarà en els contenidors un compartiment per a la recollida de taps de plàstic, que seran entregats a associacions del municipi interessades, amb el fi de finançar accions benèfiques”, ha manifestat, l’alcaldessa.
A Morón de la Frontera (Andalusia)
L’Ajuntament de Morón de la Frontera ha instal·lat sis Minideixalleries a la ciutat distribuïdes per les diferents zones del municipi.
Aquestes Minideixalleries facilitaran als veïns el reciclatge de petits objectes domèstics.
A més, els suports encaixen perfectament amb el mobiliari urbà i les seves dimensions fan possible la seva integració a la ciutat, podent ser aprofitats per l’Ajuntament com a suport de la campanya institucional de difusió.
A Figueres (Catalunya)
Figueres, en col·laboració amb l’empresa BLIPVERT, ha instal·lat 26 Minideixalleries a la ciutat.
El dispositiu tracta de potenciar el reciclatge de CDs i DVDs, bombetes convencionals, al·lògenes i de baix consum, telèfons mòbils. La minideixalleria és una patent europea de l’espanyola BLIPVERT, que data del 2007, i s’està expandint amb gran acceptació pel nostre país i per altres de la Unió Europea.
El sistema ideat per Blipvert tracta de facilitar el reciclatge, perquè està ubicat a ple carrer. Normalment, a llocs molt concorreguts, a prop de nombrosos domicilis i resulta molt fàcil de transportar i dipositar els petits residus a la minideixalleria.
Si t’ha interessat aquest article: