SHANE GROSS GUANYA EL PREMI AL FOTÒGRAF DE VIDA SILVESTRE DE L’ANY AMB ‘L’EIXAM DE LA VIDA’

Per capturar capgrossos de gripau occidentals nedant a través d’un món submarí il·luminat pel sol, Shane Gross va bussejar durant hores a través de catifes de nenúfars, movent-se amb compte per evitar pertorbar les fines capes de llim i algues.

La fotografia resultant, “L’eixam de la vida”, va valer a Gross el títol de 60è Wildlife Photographer of the Year [Fotògraf de Vida Silvestre de l’Any], atorgat el 8 d’octubre pel Museu d’Història Natural de Londres.

“Tenir una imatge guanyadora al 60è WPY és increïblement especial, i representar els aiguamolls és un veritable honor”, diu Gross, un fotoperiodista canadenc de conservació marina que ha col·laborat amb National Geographic.

Va fotografiar els capgrossos de color fosc, de la mida d’un clip, a Cedar Lake, a l’illa canadenca de Vancouver. “El repte consistia a aconseguir que la distància entre la càmera i el subjecte fos la correcta i il·luminar-los prou bé perquè sobresortessin del colorit fons”, va dir a National Geographic en un correu electrònic.

“Els aiguamolls poden ser increïblement bonics i necessiten urgentment la nostra protecció”, diu Gross. “Fen tant per nosaltres que la majoria de la gent ignora”, com que protegeixen les ciutats de les inundacions.

“Amb tots els desastres que estan passant a tot el món, fa molt de temps que hauríem de veure el valor de la naturalesa i actuar en conseqüència”, assenyala.

Kathy Moran, editora i presidenta del jurat, va escriure en un comunicat de premsa que “el jurat va quedar captivat per la barreja de llum, energia i connectivitat entre el medi ambient i els capgrossos” a la foto de Gross.

Una exposició del concurs amb les 100 imatges guanyadores s?inaugurarà l?11 d?octubre al Museu d?Història Natural.

Per veure algunes de les imatges més impressionants de la selecció d’aquest any, llegeix la notícia original a National Geographic.

Article original de CHRISTINE DELL’AMORE
Publicat el 9 OCT 2024, 12:49 CEST