Les minideixalleries de l’empresa granollerina Blipvert, faciliten el reciclatge de residus que no s’acumulen diàriament
Residus com un cd o una pila no es produeixen cada dia. I és que cada vegada hi ha més quantitat i més varietat de deixalles. Això ha obert un sector de negoci: el de la recollida selectiva. A Granollers l’empresa Blipvert fa vint anys que explora aquest mercat. I ara està exportant a països com Holanda França, Regne Unit i els Estats Units el seu producte més novedós i que vol ser una via de solució a aquesta qüestió: les minideixalleries.
Aquestes minideixalleries recullen 7 residus d’ús domèstic, i cada consistori decideix quins. Això vol ser una solució al fet que “ningú va fins a la deixalleria per llençar una pila o un cd”, explica el gerent de Blipvert, Héctor Abad. Tenir un punt de recollida prop de casa, en canvi, facilita que els veïns llencin aquests productes en funció de la seva tipologia. Així s’estalvia als ciutadans haver de desplaçar-se i haver de gastar gasolina per un residu petit, afegeix Abad que explica que Blipvert s’encarrega del transport fins a la deixalleria o fins al punt de tractament. A més, no costen diners ni a l’usuari ni als ajuntaments perquè es financen amb la publicitat que exhibeixen. D’aquestes minideixalleries n’hi ha de moment a municipis com Granollers, Mollet, Figueres i Matadepera.
“És imprescindible reciclar”, sentencia el gerent de Blipvert Recologics, una companyia que es defineix com una empresa d’emprenedors que dissenya, patenta, desenvolupa i fabrica íntegrament els seus productes a casa nostra. “És cert que ara reciclem més, potser ara reciclem deu vegades més, però consumim cent vegades més”, puntualitza Abad.